06.05.2022.

Sandra Silađev nasmijala mostarsku publiku

Popularna monodrama Sandre Silađev „Dejt“ odigrana je u punoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Mostarska publika je odlično reagirala, a oduševljenje i pljesak su ispratili sjajnu glumicu.

Sredovječna gospođa i samohrana majka Olivera Živković je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen “dejt” se ne pojavljuje. Olivera dakle čeka.

Koga i što?  Hoće li saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza? Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na vječnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Hoće li shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala?

Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Jeli je svijet sigurno mjesto za tinejdžerke? Jeli bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica. Olivera se osjeća kao dama, babadjevojka i raspuštenica, čak i kao udovica mada niko nije umro. Sluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21. stoljeću. Smatra da ne traži mnogo od života, samo i jednostavno ono što svaki odrasli pojedinac želi za sebe – da pronađe svoju srodnu dušu. Ima li je za Oliveru na “ovom cijelom svijetu”? Ili bar na internetu?

Publika je bila u prilici da prati tijek Oliverinih misli ali je i pomogla u odgovorima na neka od ovih pitanja.<- Natrag na Novosti