27.05.2022.

Komedija "Hrkači" gostuje u Kosači

 Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske "Hrkači" predstaviće se publici u okviru manifestacije XXIV Dani Matice hrvatske Mostar - "Mostarsko proljeće" 2022.u utorak, 31. svibnja s početkom u 20 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosači.

Redatelj Nikola Pejaković, koji je i autor teksta, rekao je da je riječ o komediji, koja govori o još aktuelnoj temi pandemije virusa korona, ali i o ljudima i bolestima koje napadaju dušu, o “demonskom egu, o strastima i moralnom sunovratu modernog društva i ove civilizacije”.

– Naslov teksta prvobitno je bio `Bolest`, ali pošto je riječ o komediji morao sam ga promijeniti, jer je ta riječ sama po sebi negativna. Tekst sam počeo pisati u jeku pandemije virusa korona, a završio nekoliko dana prije nego što se i sam razbolio i to sve osjetio na svojoj koži – rekao je Pejaković.

On je naveo da je u takvim okolnostima tekst prilagođavao novim saznanjima, jer je problem korone uspio da sagleda i iz drugog ugla, to jeste iznutra.

– Tekst sam pisao pod utiskom da je pandemija virusa korona isplanirana i da postoje neki ljudi koji nam smještaju igru, koja ostavlja duboke posljedice na ljude – rekao je Pejaković.

U predstavi igraju Nikolina Friganović, Ljubiša Savanović, Miljka Brđanin, Danilo Kerkez i Miodrag Markićević.

Ulaznice u prodaji na blagajni Kosače.



<- Natrag na Novosti