10.06.2022.

Svečano zatvoreni Mostarsko proljeće 2022.

Tradicionalna kulturna manifestacija 24. izdanja Dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće 2022. svečano su zatvoreni nesvakidašnjim koncertom opernih arija u velikog dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Koncert pod nazivom "Biseri operne i operetne literature" na jedinstven način su donijeli solisti i Zbor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevske filharmonije, pod dirigentskom palicom Samre Gulamović i Darija Vučića.

Kolaž opernih i ljubavnih arija uz glazbena putovanja kroz svijetske klasike svojim nastupom je dodatno oplemenila mostarska mezzosporanistica Monija Jarak Mikulić.

Večer ispunjenu glazbenom čarolijom u najvećem gradu na Neretvi uz svečano zatvaranje 24 izdanja ove kulturne manifestacije održana je pod pokroviteljstvom Grada Mostara.

Dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće 2022. održani su u periodu od 28. travnja do 9. lipnja. Kroz mjesec i po dana publika je mogla uživati u programu kreiranom za sve generacije kroz književne, likovne, teatarske i glazbene sadržaje u Mostaru, ali i Travniku, Posušju i Čitluku.



<- Natrag na Novosti