20.10.2022.

Komedija "Đekna još nije Crnogorac u krevetu" stiže u Mostar

Najgledanija komedija "Đekna još nije
Crnogorac u krevetu" nam dolazi ponovo u Hrvatski dom herceg Stjepan Kosaču, u četvrtak, 10. studenoga s početkom u 20 sati.

Kada je u Splitu, otac ženio sina, prekinuo je svadbu i tada rekao, " stanite, 20 sati je, moramo gledat Đeknu". Ovaj istiniti događaj iz Splita , pokazuje koliko je Đekna, kao tv serija bila gledana.
Kada se pročita najava za ovu predstavu i naslov ove komedije, prva pomisao je, kako na vrijeme osigurati ulaznicu. A to možete učiniti svaki radni dan na blagajni Kosače, od 13 do 18 sati.

Đekna svojom pojavom odmah je dobila kultni status. Radnja je smještena u seosko crnogorsko mjesto, u kojem se prati život jedne obitelji, koja najjednostavnije situacije rješava na najteži način. Glava kuće je djed, pametan seljak, vaspitan tradicionalno. Tako i pokušavaju da razriješe moderne životne događaje.
I danas se sjećamo kultnih scena, pisanja pisma sinu, učenje njemačkog jezika i drugih scena , koje se rado i sa smijehom jos uvijek prepričavaju.

Crnogorac u krevetu je najgledanija crnogorska predstava.
To je klasična komedija mentaliteta, koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima i na duhovit način govori o svim životnim fazama, a posebno na duhovit način opisuje život crnogorskog bračnog para.
Spoj Đekne kao najgledanije tv serije i predstave Crnogorac u krevetu kao najgledanije na kazališnim daskama, najveći je dobitak za publiku.

Iskusni akteri predstave su glumci sa preko 30 godina igranja u najgledanijim crnogorskim predstavama: Peđa Šuškavčević, Ana Šimundža- Selski i Dragiša Simović.

Đekna još nije Crnogorac u krevetu kao nova kultna komedija, za koju se traži ulaznica više, pravo je osvježenje na kazališnim daskama.

Ovo je nesto posebno, jer dolazi upravo iz srca, iz mjesta ove mentalitetske priče.



<- Natrag na Novosti