19.12.2022.

Predstava "Čudo" oduševila mostarsku publiku

Predstava 'Čudo', u produkciji kazališta Moruzgva, održana je 15. prosinca u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Uz poznatu hrvatsku glumicu Eciju Ojdanić u predstavi je i to više uloga, glumio Matija Šakoronja, a autor i redatelj je Ivan Leo Lemo.

'Predsjednica' te njezin budući ‘Predstojnik ureda’ su oduševili i zabavili mostarsku publiku. Lik Vlayne, čistačica, zdravorazumska heroina i “žena iz naroda” postaje predsjednicom Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

Žanrovski je predstava komedija, prošarana je songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, ne sumnjamo da će i 'Čudo' imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje. Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u novoj produkciji kazališta Moruzgva.

Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristijan Popović.

Izaberite 'Čudo' jer je to je jedina politička predstava zbog koje ne ćete zažaliti što ste ‘izašli na izbore’.<- Natrag na Novosti