28.04.2023.

Svečano otvoreno jubilarno 25. Mostarsko proljeće

Koncertom 'Neka cijeli ovaj svijet… Naših 25' u četvrtak je svečano otvoreno jubilarno izdanje 25. Mostarsko proljeće - Dani Matice hrvatske Mostar, kulturna manifestacija koju je predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran ocijenio najvažnijom u Bosni i  Hercegovini.

 "Riječ je, po mišljenju mnogih, o najvažnijoj kulturnoj manifestaciji u BiH, koja i u inozemstvu zadobiva sve veći ugled. Od srca čestitam Ogranku Matice hrvatske Mostar i svim suradnicima i podupirateljima na odlično odrađenim pripremnim radnjama“, rekao je Gavran obraćajući se u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru na ceremoniji otvaranja.

Matičina centrala u Zagrebu zajedno sa svim podružnicama Matice hrvatske raduje se ovoj kulturnoj manifestaciji, a njezin uspjeh doživljavaju i vlastitim uspjehom, dodao je Gavran.  

„Kulturnoj javnosti se darivaju kulturni i umjetnički program visoke estetske razine“, istaknuo je predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran.

Tijekom višednevne manifestacije Matice hrvatske Mostar - Mostarsko proljeće, štovatelji kulturnoga stvaralaštva  imat će prigodu vidjeti i uživati u brojnim sadržajima od izložaba, predstava, predstavljanja knjiga i glazbenih koncerata.

Na ceremoniji otvaranja posjetitelji su slušali izvedbe Zbora Belcanto i Zbora Benedikt, te soliste Sanju Boban, Monijk Jarak Mikulić, Danijela Perića, Tomislava Perića i Stefana Ajvaza, kao i orkestar pod ravnanjem maestra Filipa Miloševića.

Na programu su bila klasična djela skladatelja Beethovena, Bellinija, Bizeta, Mozarta i drugih.

Svečani jubilej obogatio je i Nocturno Olivera Dragojevića, te glazbena poslastica iz mjuzikla Alfija Kabilja 'Jalta, Jalta'. 



<- Natrag na Novosti