08.05.2023.

Predstava ‘Stara škola kreka - iz tame u svjetlo’ ponovo stiže u Mostar

Hit i poučna predstava ‘Stara škola kreka - iz tame u svjetlo’ nakon 5 godina i rasprodane dvorane, ponovno stiže u Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru 29.05.2023. od 20:00h.

2018. godine Mostar je imao priliku čuti kontroverznu monodramu Marina Ivanovića - Stoke u kojoj prepričava svoj put kroz dugogodišnju ovisnost ali i izlaz iz nje. Ova monodrama ispričana u preko 25 gradova predstavlja priču o svakome od nas, a ispričana je iz ugla jednog trinaestogodišnjeg dječaka, koji dolazi iz stabilne obitelji i koji litru mlijeka dnevno i san da postane najbolji košarkaš svijeta zamijeni prvim jointom, a kasnije svim ostalim što slijedi. Ovo je priča o jednom pjevaču, koji je bio ovisan 18 godina o kokainu i koji se ohrabrio nakon brojnih pokušaja i padova, izrugivanja, nepovjerenja i razočarenja ponovno ustati i napokon ustrajati.

 

Ovo je priča o Marinu Ivanoviću – Stoki, hrvatskom reperu, voditelju i showmanu od kojeg su svi odustali. Ali ne i njegova obitelj. Ne i Bog. A on je, u dubini svojeg bića znao da postoji bolje od ovoga, da je sloboda upravo u redu i postavljanju granica, da je život koji tek upoznaje beskonačan u svojoj ljepoti. I upravo to želi prenijeti publici, svjedočanstvom života u paklu koji je prošao, i svjetlom na kraju tunela.

 

Ovo je predstava koju treba pogledati svaki teenager kako mu nikada ne bi palo na pamet ići tim putem. Ovo je predstava koju treba pogledati svaki roditelj, kako bi se znao nositi sa problemom i prepoznati ga u samom početku. Ovo je predstava za pedagoge, profesore, poslovne ljude, liječnike, psihologe i psihijatre, bake i djedove. Ovo je obiteljska predstava, makar prikazuje i najcrnije trenutke jednog narkomana od kojeg će vam se zavrtiti u glavi i smučiti. Ali, koju treba svatko pokazati kao svjedočanstvo da uvijek postoji izlaz.

“Moja priča nije gluma jer ja nisam glumac i ne želim im parirati, ali itekako mogu vjerodostojno prenijeti poruku, koja je iskrena i dolazi iz dubine mojega srca.”

Marin Ivanović - Stoka

 <- Natrag na Novosti