28.09.2015.

Završen regionalni književni festival Poligon 2015.

Regionalni književni festival "Poligon 2015." u Mostaru ugostio je ovog vikenda književnike iz regije.

Organizator Festivala "Poligon 2015." je Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače a partneri Koledž ujedinjenog svijeta Mostar i Muzički centar "Pavarotti".

- Završeno je ovo prvo izdanje regionalnog književnog festivala Poligon koji se održava u Mostaru i Stocu. Festival je okupio autore iz Beograda, Novog Sada Zagreba Sarajeva, Mostara i Stoca a ideja festivala je okupljanje regionalnih autora ovdje pred mostarskom publikom kako bismo probudili ideju o Mostaru kao mjestu na kojemu je bilo prestižno čitati barem do prije ovog zadnjeg rata, da vidimo što se tu može učiniti - izjavio je za Fenu književnik Mirko Božić.

- U programu su sudjelovala imena zaista ozbiljnog kalibra u regiji kao što su Zvonko Karanović, Branko Čegec Dorta Jagić, Faruk Šehić, i tako dalje, a diskutirali smo na okruglim stolovima o regionalnoj kulturnoj suradnji i problematici književnih časopisa koji su aktivni u regiji, odnosno što se promijenilo u međuvremenu i koliko su danas aktualni.

Tu je bio i performans "Struja svijesti" u petak, prije samog čitanja i sinoć koncert grupe Basheskia i Edvard EQ, koja je predstavila album "Savršen metak" baziran na pjesmama Mehmeda Begića. Ponosni smo što je to bilo prvo javno izvođenje tog albuma, isto kao što smo ponosni na činjenicu da je Branko Čegec na Poligonu prvi put čitao pred Mostarcima.

Naravno želimo da se priča sa Festivalom nastavi i u budućnosti i da se proširi i na druge medije tako da imamo neku strategiju za budućnost" - istaknuo je organizator Festivala književnik Mirko Božić.



<- Natrag na Novosti