09.06.2017.

"Hipertenzija" nasmijala i oduševila Mostarce

Hit komedija "Hipertenzija" sa sjajnim glumačkim dvojcem Predragom Ejdusom i Branislavom Trifunovićem oduševila je, u četvrtak 8. lipnja, publiku u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Ejdus je u ulozi policajca u mirovini, Mitra Kurdulije, maestralnom glumom iz minute u minut na humorističan način otvara mračne stranice jednog društva. Ejdusa je publika vidjetla u ulogama bivšeg policijskog špijuna, odvjetnika, kafedžije i homoseksualca….  

 U lokal po pravni savjet dolazi Igor Furtula (Branislav Trifunović), koji je ključan lik kojem će Kurdulija otkriti svoje životne tajne. Pored svojih, otkriva i tajnu samoubojstva Igorova oca, također bivšeg policajca.

 Riječ je o veoma duhovitoj, satiričnoj priči o našim raznim službama sigurnosti koje još nisu promijenile, koje vladaju našim životima, društvenim i političkim kretanjima. Te službe su, uostalom, izgurale na površinu razne političke stranke i lidere - istakao je Ejdus.

Trifunović je rekao da, iako se ljudi sve vrijeme dok traje predstava smiju, kada izlaze iz dvorane ozbiljno su zapitani "što nam se to u stvari desilo i šta nam se i dalje događa".

Glumci su najavili kako redatelj Svetislav Basara od jeseni priprema nastavak ove priče što se dogodilo s tim likovima deset godina kasnije.



<- Natrag na Novosti