12.06.2017.

Otvorena izložba dizajnera interjera Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca

U galeriji kraljice Katarine Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača upriličeno je u petak, 9. lipnja, otvorenje izložbe dizajnera interijera Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca iz Mostara. 

Na smjeru dizajn interijera učenici tijekom školovanja stječu određene sposobnosti kao npr. osjećaj za prostor, njegovu funkciju i namjenu, estetski osjećaj za formu i uskladjenost boja.
Predstavljeno je više od 20 djela, te su posjetitelji mogli uživati u razgledavanju različitih postavki. Na smjeru dizajn interijera, učenici tijekom školovanja stječu određene sposobnosti kao npr. osjećaj za prostor, njegovu funkciju i namjenu, estetski osjećaj za formu i usklađenost boja.

U svom obraćanju ravnatelj te škole Branko Landeka je nešto više rekao o smjerovima koje zainteresirani mogu pohađati, te o projektima navedene škole.

U kratkom obraćanju ravnatelja Zavoda za školstvo Željka Ćorića, upućene su riječi hvale učenika, te čestitke na uloženom trudu i radu rukovodstvu škole. On je ujedno proglasio izložbu otvorenom.

Srednja građevinska škola 'Jurja Dalmatinca' Mostar pokrenula je u školskoj 2015./ 16. godini smjer dizajn interijera, te je u kratkom vremenskom razdoblju uspjela zainteresirati veliki broj mladih ljudi za ovo zanimanje. U glazbenom dijelu programa nastupio je učenik Muzičke škole Mostar Kristijan Ravlić.

Osposobljavaju se za samostalno projektiranje i izradu projektne dokumentacije, pri uredjenju unutarnjih prostora različitih namjena. Ukljućujući i dizajniranje dekorativno-funkcionalnih predmeta poput „ogledala, lampi, satova i svih predmeta koji su u službi ugodnijeg i funkcionalnijeg prostora“ te izradu unikatnog namještaja. 

 



<- Natrag na Novosti