06.12.2017.

Obilježena 58. obljetnica osnutka Fakulteta strojarstva

U sklopu 58. obljetnice osnutka Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike održana je svečana promocija 74 magistra i 114 prvostupnika strojarstva i računarstva. Akademska zajednica također je bogatija za dva nova doktora znanosti iz tehničkog područja.

Promocija je održana u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače, a budući da je obljetnica Fakulteta održana je i svečana sjednica vijeća Fakulteta, strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Sjednicu je otvorio dekan Željko Stojkić, „Današnja promocija za sve je važan događaj i veliki uspjeh. Ovo je uspjeh  za Vas promovente i Vaše roditelje ali i za Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Sveučilište u Mostaru. Svako vrijeme ima svoje izazove pa tako i danas mi živimo u vremenu pojave novih tehnologija, digitalizacije, novih proizvoda, novih zanimanja, sve su to trendovi koji utječu da su inženjerska zanimanja danas sve traženije struke.“.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i rektor Sveučilišta u Mostaru  Zoran Tomić, predsjednik vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, prorektori, dekani, članovi senata Sveučilišta u Mostaru, brojni gospodarstvenici, te i oni zbog koji su se danas svi okupili promoventice i promoventi.

Rektor  Sveučilišta u Mostaru  Zoran Tomić naglasio je su diplomanti uz vodstvo Fakulteta zaslužni za velike uspjehe Fakulteta na svim poljima, „Programi se osuvremenjavanju te se otvaraju novi laboratoriji. Uspješno ste povezani s gospodarstvom, kako domaćim, tako i međunarodnim i stvarate nove projekte. Uspjeli ste fakultet pozicionirati i dovesti na stazu izvrsnosti. Ne sumnjam kako ćete tu izvrsnost, kompetencije, znanje i vještine primijeniti i na tržištu rada.“.

Dodijeljene su i dekanove nagrade najboljim studentima, a također su studentima i profesorima uručena priznanja i zahvalnice za promociju fakulteta, kao i dugogodišnji rad na najstarijem fakultetu na Sveučilištu u Mostaru.

Dobitnik Rektorove nagrade, magistar računarstva Ante Primorac, poručio je kako je ovaj dan kruna marljivog rada. „Za neke ovaj dan predstavlja završetak formalnog obrazovanja, ali ne i onog najvažnijeg –cjeloživotnog. 
Referirao bih se na latinsku izreku: 'Čovjek uči dok je živ', koja nas upozorava na prolaznost ovozemaljskog, ali i na vječnost duhovnog i umnog življenja.“, dodao je Primorac.



<- Natrag na Novosti