04.01.2018.

Održano predavanje dizajnera Nikole Radeljkovića

Nikola Radeljković, dizajner svjetskog glasa, tijekom petka održao je predavanje u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače.

On je inače član tria Numen/ForUse kolektiva koji djeluje na polju konceptualne umjetnosti, scenografije te industrijskog i prostornog dizajna. Osim Radeljkovića, trio čine Sven Jonke i Christoph Katzler. Oni su do sada dizajnirali namještaj za Cappellini, ClassiCon, Desalto, Interlubke, Kvadru, Magis, MDF Italia, Moroso i Zanottu.

Od 2004. projektiraju kazališne scenografije, surađujući uglavnom s redateljima Tomažem Pandurom i Aleksan­drom Popovskim. Od 2005. projektiraju interijere i dizajn javnih prostora radeći s arhitektonskim studijima 3LHD (Hrvatska) i Imarea (Austrija) od kojih su najznačajniji integralni dizajn splitske Rive, te interijer sjedišta novinske kuće Oesterreich u Beču.

Numen/ForUse jedini su među hrvatskim suvremenim produkt dizajnerima čiji su radovi redovito zastupljeni u antologijama suvremenog dizajna na međunarodnoj razini.<- Natrag na Novosti