03.11.2018.

Održan koncert sakralne glazbe Akademskog zbora Pro Musica

U Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u nedjelju, 4. sudenog, održan koncert sakralne glazbe pod nazivom "Tko pjeva - dvostruko moli".

Akademski zbor Pro musica izveo je skladbe koje su nastale u vremenskom rasponu od polifonije iz XVI. stoljeća do suvremenih djela XXI. stoljeća. 

 Posjetitelji su tako mogli čuti polifone motete G. P. da Palestrine, J. Arcadelta i T. L. de Victorije, Mozartov Ave verum, napisan za blagdan Tijelova 1791. i stavak Lacrymosa iz njegova Requiema, napisan netom prije nego što je umro; Rossinijev Salve o Vergine Maria, te stavak iz oratorija Dona eis requiem maestra don Dragana Filipovića, koji je i dirigirao izvedbom. 

Kao solisti nastupili su mezzosopranistica Monija Jarak i bariton Karlo Milićević, a skupa s njima u kvartetu su pjevali i Josipa Krezić, sopran i Hrvoje Merdžo, bas. Koncert je na glasoviru pratila prof. Marijana Pavlović. Koncert je završen dojmljivom izvedbom Aleluje iz oratorija Mesija, Georga Friedricha Handela. 

Iz Akademskog zbora Pro musica najavljuju sljedeći nastup - tradicionalni božićni koncert koji će se održati 22. prosinca.

 

 

 



<- Natrag na Novosti