19.11.2014.

Ana Šesto: Spremnici vremena

MOSTAR - U sklopu drugog izdanja Tjedna kulture u Kosači sinoć je u galeriji Kraljice Katarine otvorena izložba Spremnici vremena, zagrebačke fotografkinje, novinarke i voditeljice kulturnog kluba Ograda – Ane Šesto.
-Fotografije Ane Šesto snimljene su u tradiciji modernizma i vuku na zaboravljeni i sve rjeđi pop- art. One nastoje redefinirati ideju foto- istraživanja one zbilje svijeta koja nesumnjivo uz nas propada i nestaje – ističe Marijan Grakalić.
Na Anine foto - slikopise osvrnule su se :Helena Vidić i Dajana Šudić – Karačić.
U glazbenom programu otvorenja izložbe nastupio je mladi hrvatski pijanist iz Zagreba Ivan Pernicki. Prema riječima koordinatorice Tjedna kulture u Kosači Glorie Lujanović u četvrtak, 20. studenoga 2014. godine u 19.00 sati u galeriji kraljice Katarine, radijski voditelj Boris Čerkuč moderirat će promociju knjige Dušana Vesića, beogradskog književnika i velikog obožavatelja Bijelog dugmeta.
Knjiga nosi naziv Bijelo dugme 2014.: Što bi dao da si na mom mjestu, a moći će se nabaviti po promotivnoj cijeni. Nakon Zagreba i Beograda, Tjedan kulture ugostit će i predstavu iz Sarajeva – Cosa nostra u subotu, 22. studenoga u 20.00 sati prvakinja drame Narodnog pozorišta iz Sarajeva Minke Muftić i Belme Košutić.Ulaz je 10 KM, za studente i umirovljenike 5. Mogu se nabaviti na info pultu Kosače ili u uredu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Sponzori tjedna kulture su Fortuna tours i HT Eronet.



<- Natrag na Novosti