06.10.2019.

Otvoren Četvrti Mostarski strip vikend

U subotu je otvorena četvrta manifestacija Mostarki strip vikend u organizaciji Udruge ljubitelja stripa iz Mostara – MOSTRIP.

Strip vikend se održan ovaj vikend. 5. i 6. listopada 2019. godine, u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepane Kosače, okupio je veliki broj zaljubljenika u strip.

Ovogodišnji Mostarski strip vikend će svečano je otvorio veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini, Nicola Minasi.

Iz ovogodišnjeg programa izdvajaju tribine posvećene Dylan Dogu, strip-junaku za kojeg znaju čak i oni koji ne čitaju stripove. Na tribini će sudjelovati gosti iz Italije. Pored tribine bila je organizirana i izložba radova na temu stripa Dylan Dog.

Ove godine na Strip vikend dolazi rekordni broj gostiju. Grad na Neretvi posjetit će 18 umjetnika iz svijeta stripa: Milorad Vicanovic Maza, Enis Čišić, Dražen Kovačević, Midhat Kapetanović, Filip Andronik, Zdravko Cvjetković, Kenan Halilović, Armin Ozdić, Jovan Ukropina, Milan Jovanović, Sibin Slavković, Marco Mastrazzo, Alessandro Bocci, Giuseppe Candita, Roberto Diso, Gianni Sedioli, Giancarlo Marzano i Lana Šator. 

Specijalni gosti su i ove godine uraditi plakate s motivom Mostara čime će još jednom staviti Mostar i Bosnu i Hercegovinu na mapu strip događanja u svijetu.

Organizator ovogodišnjeg Mostarski strip vikenda je Udruga ljubitelja stripa iz Mostara "Mostrip". <- Natrag na Novosti